Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2012 17:51 - Вася Пешева във фен клуб ГУНДИ
Автор: vanik9 Категория: Регионални   
Прочетен: 2846 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 12.05.2012 09:27


 Новоприетият член  на клуба Вася Пешева е водач на листата на ГЕРБ в гр. Кюстендил. Младата дама  е много жизнерадостна,  упорита, борбена, смела и с големи планове за бъдещето на Кюстендил. Самият вицепремиер и вътрешен министър  Цветан Цветанов каза за нея, че тя е изключително добър капитан и професионалист в сферата в която работи. Цялата статия четете ТУК.
image

Ето още информация за Вася Пешева и едно интервю във в. "Стандарт".
Водачът на кандидатсъветническата листа на ГЕРБ-Кюстендил Вася Пешева е юрист. Завършила е СУ "Св. Климент Охридски". Повече от 10 г. работи като адвокат. Омъжена, с две деца. Пешева е сред учредителите на ГЕРБ за област Кюстендил и един от най-активните общински съветници. След като съдът касира миналогодишния вот за местния парламент сега в Кюстендил предстои отново избор на ОбС. 
- Г-жо Пешева, вие сте водач на листата за общински съветници от ГЕРБ. С какво смятате, че ще бъдете полезна на кюстендилци?
- За разлика от повечето кандидати аз вече имам опита като съветник от последните 4,5 г. Казвам това не за да подценявам качествата на останалите кандидати, а за да подчертая, че познавам на практика спецификата в работата на общинския съвет и администрацията. 
- Напоследък много се говори за финансовото състояние на Кюстендил. Какво е положението в общината?
- Ще повторя думите на министър Дянков: "Община Кюстендил е пред фалит!". От една година съветниците от ГЕРБ периодично повдигаме въпроса за финансовото състояние на общината. Тревожат ни не само огромните задължения, но и концепцията за изграждането на т.н. Здравен център. Именно за неговото строителство общината изтегли огромен заем от 12 700 000 лв. С него задълженията само по заемите станаха близо 21 млн. лв. Парите постъпиха в хазната края на септември 2011 г. В началото на 2012 г. в проектобюджета на Общината за строителството на центъра бяха заложени само 9 100 000 лв. Разликата от 3 600 000 лв., само за три месеца, се "загуби" незнайно къде. Колкото и ние, общинските съветници, да си говорехме, кметът ни отвръщаше, че го клеветим. Министър Дянков обаче потвърди притесненията ни. На 5 май 2012 г. той заяви, че по финансова стабилност Кюстендил е на "почетното" 251-во място от всичките 264 общини. А по показателя заеми към собствени приходи и изравнителна субсидия сме рекордьор, като задълженията ни надскачат с 211% приходите и субсидията. За това нарушение на Закона за общинския дълг и за още едно на кмета са съставени актове.
- В крайна сметка разбра ли се за какво се харчат пари от облигационния заем?
- Заемът е целеви и за друго, освен за Здравния център не може да се харчат. Според докладните записки за актуализация на списъка с капиталовите разходи и според отчета за бюджет 2011 г. през миналата година за центъра са "похарчени" около 250 000 лв. Разликата до 3 600 000 лв. не се знае къде е отишла. Пред медиите кметът каза, че от тези пари харчи за капиталови разходи и за заплати. Имаме съмнението, че част от парите - около 5-6 млн., са сложени на депозит. Министър Дянков бе категоричен, че за друго освен за Здравния център парите не може да се харчат. За това нарушение сме сезирали Окръжна прокуратура, която пък е възложила проверката на АДФИ. 
- Има ли извършени други финансови нарушения в общината?
- Към момента е приключила една от проверките на АДФИ и заради нарушения по ЗОП са съставени актове за административни нарушения. Установено е също така, че неправомерно от държавния бюджет са получени 117 049 лв. за лекарства на ветерани от войните, военноинвалидите и военнопострадалите, които пари общината ще трябва да върне в държавния бюджет. Другите две проверки не са приключили.

Вася Пешева отхвърли всички лъжи пуснати за нея и съпруга и.

image

Вижте и една статия във в."Струма" по същия проблем.
Като я привитстваме с добре дошла във фен клуб Гунди, ние и пожелаваме успешен старт в политиката.
За нея е и нашият поздрав с клипа "Добре дошла моя първа пролет" с тази хубава френска песен. Кликнете върху стрелката по-долу и го вижте.






Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vanik9
Категория: Регионални
Прочетен: 552785
Постинги: 150
Коментари: 19
Гласове: 124
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930