Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2009 21:58 - ВАСИЛ НИКОЛОВ И ФЕН КЛУБ ГУНДИ КЮСТЕНДИЛ
Автор: vanik9 Категория: Регионални   
Прочетен: 2099 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 04.11.2010 17:08


Фен-клуб "Гунди" е създаден преди около 10 години и функционираше без регистрация. От тази година, благодарение на председателя му Васил Николов и няколко активни членове от управителния съвет , като полк. Валентин Андонов, Симеон Стоев, Стоян Димитров, Денчо Митев и др. получава своята официална легализация. В този постинг ще ви запозная с учредителите и  с ръководството на фен-клуба  и предметът на дейност на клуба, която е свързана с обществено- полезна дейност за развитие и усъвършенстване на духовните ценности, спорта -  с подпомагане на детския и ученически спорт, образованието и културата. Средствата за тяното постигане се изразяват в разпространяване на свои идеи, организиране и провеждане на образователни курсове, оказване на консултанска помощ, популяризиране на резултатите от дейността на сдружението у нас и в чужбина, участие в местни и международни мероприятия.
                     Учредители на фен-клуб "Гунди":
                  - председател: Васил Николов
                  - зап. предс.: полк. Валентин Андонов
                  - секр.: Симеон Стоев
                  - членове: Стоян Димитров, Горги Страшников, 
                                        Иван Лазаров, Иван Андонов,
                                        Детелин Цветков, Денчо Митев,
                                        Люсиен Кръстев, Божил Лазаров            
       
             image

image

Рзнообразен и интересен е животът на Васил Николов  -  бивш преподавател по физ. култура в у-ще "Марин Дринов" /2г. база за учителите от Западна България/, по-късно директор на това училище  и спортното училище, завеждаш катедра по баскетбол в Националния институт по физ. възпитание в Луанда - столицата на Ангола. Обладян от синята идея, той се изявява като демократ и общественик и е председател на изборния щаб на СДС и зам. председател на СДС и постига големи успехи като такъв. Васил Николов се изявява и като председател на инициативния комитет на пенсионерите и организатор на 20 последователни пенсионерски протести през 2007 г. Среща се с много известни личности. Ето една снимка от стотиците му при срещи с приятели - Лили Шмид -почетен член на гр. Кюстендил и Дянко Марков - бивш депутат и репресирен от комунистите.
image
 Васил Николов се запознава с Гунди на ски курс в хижа Скакавица през 1966 г. и е организатор за изграждането на фен-клуба и провежданите панахиди повече от 10 години. Всеки го среща и горещо поздравява и винаги е готов да изпие с него  чаша кафе при арката на площада в гр.Кюстендил. Това е най-малката характеристика за Васил Николов - приятелят на всички,  демократ по рождение и най-голям фен на синята идея. Един национален баскетболист се прекланя пред паметта на един отличен футболист.
Под негова инициатива се честват годишнини на известни кюстендилски спортисти, издават се грамоти за най-добри приятели. Вижте некои от тях:
image
image
    СПИСЪК НА ЧАСТ ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА ФЕН КЛУБ "ГУНДИ - КЮСТЕНДИЛ
image
Ето и една снимка на бай Цветко с Гунди и Жечев, предоставена ни от фенове на клуба.
image
За спонсориране на фен - клуба можете да използвате следната банкова сметка:
image
Ето кадри от филм за Гунди , направен във връзка с 35 г. от неговата смърт. Филмът се казва "64 години безсмъртие" и съм показал 3 откъса от него. За да ги видите кликнете последователно върху стрелката на всяка една част.







Тагове:   председател,   фен клуб,


Гласувай:
9



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vanik9
Категория: Регионални
Прочетен: 553660
Постинги: 150
Коментари: 19
Гласове: 124
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930